הרקע
רבדים בגליל מפעילים מסגרות דיור ותמיכה לאנשים עם מוגבלויות באזור קריית שמונה והגליל. אצלם הגיוס לא עוסק בכמות, הוא עוסק בהתאמה. תפקיד כמו מדריך אישי למקבל שירות, שלעיתים נדרש בו ספציפית מדריך גבר, או מדריך/ה למערך הדיור, זה לא מישהו שממלא משרה. זה מישהו שנכנס לחיים של אדם עם מוגבלות ונשאר שם.
טעות בהתאמה לא מתגלה בראיון, היא מתגלה אחרי שהמדריך כבר בשטח. היה להם ניסיון כזה בדיוק: קמפיין גיוס הושלם, מועמד נקלט, וההתאמה בפועל לא עבדה, וצריך היה לפתוח את כל התהליך מחדש.
מעבר לזה, כל מועמד עבר מסלול ידני: קבלת קורות חיים, בדיקה מול דרישות התפקיד הספציפי, ותיאום ראיון הודעה אחר הודעה מול המראיינת. וזה על כל משרה מחדש.
מה עשינו
בנינו מערכת שמלווה מועמד מרגע הפנייה ועד לרגע שהוא נקבע לראיון, לא רק טופס קליטה. הלידים מהקמפיינים מתחברים ישירות למערכת שפיתחנו, וכל שינוי בסטטוס של מועמד מפעיל אוטומציה: בקשת קורות חיים נשלחת אוטומטית במייל, ולצידה בקשת איפיון מול הדרישות הספציפיות של אותה משרה בדיוק.
קורות החיים שמתקבלים עוברים דרך בוט שמעבד אותם ומדרג את המועמדים לפי מידת ההתאמה בפועל, לא לפי מי שהגיש ראשון. בכל שינוי סטטוס של משרה יוצאת התראה אוטומטית, כך שאף מועמד לא נשכח באמצע התהליך, גם כשכמה משרות רצות במקביל במסגרות שונות.
השלב שנמצא כרגע בעבודה: ברגע שמועמד עובר לסטטוס של קביעת ראיון, המערכת תשלח לו קישור לתיאום עצמאי מול יומן הגוגל של המראיינת, כדי שהוא יבחר בעצמו את הזמן שמתאים לו, במקום עוד הודעה הלוך ושוב.
תוצאות
כל התהליך הזה, בקשת קורות חיים, בקשת איפיון, דירוג מועמדים, התראות, ובקרוב גם תיאום ראיון, מופעל על ידי פעולה אחת בלבד: שינוי סטטוס. מי שמנהל את הגיוס לא שולח מייל, לא מתאם ראיון, לא בודק קורות חיים ידנית. הוא מזיז מועמד לסטטוס הבא, והמערכת עושה את כל השאר לבד.
זה הופך תהליך שדרש בעבר תיאום ידני בכל שלב, לתהליך שבו הצוות של רבדים בגליל צריך לעשות דבר אחד, ולתת למערכת להריץ את השאר.
תמונות נוספות